Vlieland-liefde

"Je bent op Vlieland - kijk om je heen - zoek die schelpen - voel de wind - hoor die branding -neem die tijd en voer dat gesprek... - Je bent op Vlieland dus, vergeet niet te genieten!"

Bekijk de film en waan je een kleine 10 minuten op Vlieland: 

"Vergeet niet te genieten!". En of ik dat ook heb gedaan: Vlieland, ik ben fan! Manon & Roland kozen dit relaxte waddeneiland om hun ja-woord aan elkaar te geven. Eigenlijk een mini-vakantie voor mij: van donderdag t/m zaterdag heb ik enorm genoten van dit bruidspaar, hun stoere kids, hun gezellige, lieve familie & vrienden, de laidback wedding én het mooie eiland.

Leuk om te vermelden: nog niet eerder zat ik op de vooravond van een bruiloft samen met het bruidspaar bedankjes te knutselen, onder het genot van een drankje. Zo leuk, Roland & Manon nodigden babs Marian (Mooijenbelofte) en mij alvast uit om kennis te maken met hun naaste familie & vrienden en zo stapten wij op de fiets de duinen door naar 't Vliehus, het vakantieverblijf van R&M. We proostten alvast op de dag die komen ging en toen bedacht Manon dat ze toch nog iets af moest maken. "Wij kunnen wel helpen!", aldus Marian, en zo knutselden wij er op los. Door deze leuke kennismaking op de vooravond voelde de dag zelf voor mij heel vertrouwd en werd daarom alleen nog maar mooier!   

Roland & Manon: bedankt dat ik erbij mocht zijn! Ik zal jullie dag(en) niet snel vergeten.  

Juni, m'n lievelings.

Wat een fijne, volle, gekke maand was juni, m'n lievelingsmaand so far. Met vijf bruiloften (waarvan ik op 2 te gast was), twee fijne festivals, een reisje naar Portugal én een reisje naar Vlieland zat juni propvol mooie dingen. 

Wie mij volgt op Instagram heeft al een inkijkje kunnen krijgen, voor wie niet: hier een klein foto/filmverslag van al dat leuks.  

Een nieuw stukje Nederland ontdekken: onderweg naar de bruiloft van Noortje & Pieter in Andijk. 

Een nieuw stukje Nederland ontdekken: onderweg naar de bruiloft van Noortje & Pieter in Andijk. 

Noortje & Pieter op het strand van Enkhuizen. 

Noortje & Pieter op het strand van Enkhuizen. 

Zo verscheen ik zonder camera op de bruiloft van Jeroen & Nienke, om de dag mee te maken als bruiloftgast. 

Zo verscheen ik zonder camera op de bruiloft van Jeroen & Nienke, om de dag mee te maken als bruiloftgast. 

De zaterdag van Pinkpop om Robbie Williams te zien (ja, dit geef ik toe).  

De zaterdag van Pinkpop om Robbie Williams te zien (ja, dit geef ik toe).  

Met de vriendinnengroep+aanhang+kids een kleine week naar Portugal om de bruiloft van ons vriendinnetje Felipa te vieren. 

Met de vriendinnengroep+aanhang+kids een kleine week naar Portugal om de bruiloft van ons vriendinnetje Felipa te vieren. 

Need i say more? 

Need i say more? 

Strandleven. 

Strandleven. 

Aan mij ook de eer om de bruiloft vast te leggen, wat ik natuurlijk met liefde gedaan heb. Wat was het mooi allemaal, een droombruiloft. Hierboven alvast een korte preview.

Tussendoor maakte ik ook nog opnames met Everdien van   Geliefd Fotografie  . Spannend, maar vooral heel erg leuk om eens een promo te maken. 

Tussendoor maakte ik ook nog opnames met Everdien van Geliefd Fotografie. Spannend, maar vooral heel erg leuk om eens een promo te maken. 

Amper terug uit Portugal zat ik alweer op de boot naar Vlieland voor het huwelijk van Roland & Manon. Nog meer moois in Nederland! 

Amper terug uit Portugal zat ik alweer op de boot naar Vlieland voor het huwelijk van Roland & Manon. Nog meer moois in Nederland! 

Hoe gaaf is deze ceremonie-setting? Past precies bij de laidback wedding van R+M. 

Hoe gaaf is deze ceremonie-setting? Past precies bij de laidback wedding van R+M. 

Als afsluiter 'bijkomen' in de Groene Heuvels van Down the rabbit hole, waar ik vooral erg genoten heb van Australische singer-songwriter Stu Larsen. 

Als afsluiter 'bijkomen' in de Groene Heuvels van Down the rabbit hole, waar ik vooral erg genoten heb van Australische singer-songwriter Stu Larsen. 

Dat was een greepje uit mijn juni 2015. Wat een mooie start van de zomer, ik ben benieuwd wat de Hollandse zomer mij nog meer te bieden heeft. Juli staat in het teken van editten, editten & editten. Binnenkort de films online! En vooral niet te vergeten: twee bruiloften waar ik heel erg naar uitkijk <3

Gotta love Dutch summer. 

 

 

Bye Canon, hi Sony!

Met een nieuw trouwseizoen voor de deur vond ik het tijd voor meer nieuwigheden: een nieuwe camera én - het was je vast al opgevallen - een nieuwe website. 

a7s

 

M'n good old Canon 60D heb ik vervangen voor de Sony A7s, 'the Jesus of the low light camera's', aldus Bitt-n.com, waar ik deze blog las die stiekem de doorslag gaf (daarnaast ben ik ook erg gevoelig voor beelden van Australië...). En wat ben ik er blij mee! Veel meer mogelijkheden dan de 60D, waardoor ik nog mooiere beelden kan maken.

Binnenkort komen m'n eerste A7s-beelden online! 

 

 

Seni seviyorum

26 september 2014, Amersfoort

Toen Esra en ik in 2010 nog ‘Sydneysiders’ waren, had ik niet gedacht dat ik vijf jaren later haar bruiloft vast zou leggen, mooi hoe dingen soms gaan. Vanaf het moment dat bekend was dat ik de bruiloft mocht filmen keek ik erg uit naar de dag: een huwelijk met een Nederlands, Turks én Engels tintje, hoe zou dat zijn? Geloof mij, die drie ‘tintjes’ gaan heel goed samen! Maar dat had je hierboven natuurlijk ook al kunnen zien.

De Turkse sfeer mocht ik al proeven, op het henna-feest van Esra, een aantal weken voor de wedding. Wauw. Prachtig uitgedoste vrouwen, heerlijk eten, kaarsjes everywhere, henna natuurlijk en heel veel dansen. Dit beloofde wat voor de bruiloft!

De 26e vertrok Martin vanaf zijn ouderlijk huis in een echte Britse Rolls Royce naar het huis van de familie Kansu, waar de aanwezigen klaarstonden voor de eerste belangrijke momenten van de dag: de first look van het bruidspaar, het ombinden van een rood lint door het broertje van de bruid en het verlaten van het ouderlijk huis.

De ceremonie vond plaats op de Marienhof in Amersfoort. Naast het ja-woord, de ringen en het tekenen gebeurde er nog iets tijdens deze ceremonie: Martin & Esra hadden geloftes aan elkaar en de familie geschreven, en lazen dit ter plekke voor. Een lach en een traan wisselden elkaar af en ook ik werd erdoor geraakt, waardoor ik echt even tegen mezelf moest zeggen “Focus op het beeld!”. Kippenvel. Zo mooi om te zien & te horen waarom zij bij elkaar horen.

Na het officiele gedeelte was er natuurlijk tijd voor taart, een toost en de fotoshoot. In een supersfeervolle zaal in Hotel Harderwijk vond het diner en het feest plaats. M & E kwamen spectaculair binnen waarna de dansvloer geopend werd. Later op de avond volgde een dans van de bruid met haar vader en het bruidspaar had ook nog een traditionele Turkse dans ingestudeerd. Daarnaast werd er… gedanst. Heel veel gedanst. Een bruiloftsfeest zoals het bedoeld moet zijn.

Muziek: Analog Heart – Two & Tiny Houses – Gold | music licensed by themusicbed.com
Locatie: marienhof.nl | hotelharderwijk.com/nl
Fotograaf: melikekilic.com

 

Trouwen op een kasteel, in een knalrode mini door de McDrive en dansen in een beachclub.

28 augustus 2014, Putten/Nijkerk.

‘Kleine’ nichtjes worden groot en trouwen. Zo gaat dat. Mocht ik afgelopen Valentijnsdag de bruiloft van Germa, mijn ‘grote’ nicht, vastleggen, nu was de dag van haar zusje José aangebroken. Trouwen op een kasteel, in een knalrode mini door de McDrive en dansen in een beachclub, zo zag de dag van Karlo & José er ongeveer uit. Met tussendoor een superleuke fotoshoot op het ‘strand’ – ja echt, dat heeft Nijkerk – en hoog bezoek bij de Mac, want José is gek op McFlurries.

Het ceremonieel ja-woord vond plaats op het prachtige, sjieke, landgoed van Kasteel de Vanenburg in Putten, op kruipafstand van het ouderlijk huis van Karlo. De ceremonie was buiten gepland, maar het bruidspaar had de dagen ervoor besloten om op safe te spelen en de boel naar binnen te verplaatsen, omdat het wel eens zou kunnen gaan regenen. Was dat even een verrassing toen Karlo & José de opstelling bij de kapel zagen: tóch een buitenceremonie! De ceremoniemeesters hadden hiervoor gezorgd, want droog was het nog steeds! Het werkelijke ja-woord moest dan weer wel binnen – in de deuropening van de kapel – plaatsvinden, want in de gemeente Putten mag je officieel niet buiten trouwen… Het kerkelijk ja-woord vond ook plaats op de Vanenburg en na afloop was het tijd voor bloemenblaadjes, duiven, bubbels en taart. Heel veel taart. Alweer een verrassing van de ceremoniemeesters: een tafel vol schattige, gekleurde zoetigheden, yum!

Na de taart&toast vertrok het gezelschap naar Beachclub de Eemhof in Zeewolde voor nog meer borrels, het diner en de feestavond. Ik ben er even tussenuit gepiept om m’n gympen in te ruilen voor pumps, want ik was samen met mijn familie uitgenodigd voor de feestavond. M’n camera ging weer mee, om tussen het dansen door nog wat shots te maken.

De beelden van bovenaf heb ik (helaas) niet zelf gemaakt, deze heb ik gekregen van de zwager van Karlo, Wim, die deze beelden maakte met zijn drone. Heel erg blij mee! Fotografe van de dag wasLaurie Karine, waar ik ontzettend fijn & gezellig mee heb samengewerkt.

Details

Muziek: JJ Heller – When I’m with you | Marie Hines ft Derek James – Together
Fotograaf: lauriekarine.nl
Locaties: Kasteel de Vanenburg | Beachclub De Eemhof
DJ: Swen van Dijk

Special thanks to Wim Dingerink voor de drone-beelden.